17 maj 2015
18:00

Pappas Pojkar FF

Referat: Västerhaninge IF - Pappas Pojkar FF

Otroligt viktig seger hemma mot Pappas Pojkar. Matchen blev precis så svår som vi hade väntat oss.
Västerhaninge dominerade matchbilden stort utan att för den skull skapa riktigt klara chanser. När chanserna dök upp så var avsluten för dåliga. Anders hade en boll i ribban men närmare kom Västerhaninge inte i inledningen av matchen. Pappas Pojkar kommer upp i ett ströanfall i den 30:e och en forward rivs ner av Sunay i straffområdet och domaren dömer straff. Bollen slås till höger om Thomas som går åt rätt håll, har fingrarna på bollen men lyckas inte stöta bort bollen och 0-1 till Pappas Pojkar var ett faktum. Lite chockartat med tanke på spelbilden men det är kanske det som tjusningen med fotboll.
Västerhaninge repar dock mod och fortsätter att trumma på mot Pappas pojkars förvar. I den 40:e Sunay vinner boll servar bollen ut till Fredrik som kommer ner på kanten. Trycker in bollen på första tillslaget mot en den främre stolpen där Vedran dyker upp och knoppar in kvitteringen. Ett mycket snyggt fotbollsmål. Någon minut senare slår Pappas Pojkars målvakt en sned inspark, blir förbannad och ropar oanständiga ord. Domaren kan inte göra annat än att dra upp sitt röda kort.

Andra halvelk nu har Västerhaninge en man mer. Bollinnehavet är stort till Västerhaninge men Pappas pojkar hotar i djupled med långa bollar.
Västerhaninge får en hörna från höger i den 61:a Nille går ut för att slå in bollen. Bollen kommer in perfekt där Mario, som inte vill vara sämre än sin bror, kommer instormande och knoppar in bollen i det bortre hörnet.
Nu behöver Västerhaninge bara spela av matchen, men istället för ett lugnt passningspel blir laget stressat. Pappas Pojkar flyttar upp folk och börjar mata in bollar i djupet. Trots det känns det rätt lugnt. Västerhaninge får omställningar som bör resultera, men istället i den 87:e minuten, en frispark, hög boll in mot Västerhaninges straffområde. Ut kommer Thomas för att boxa bort bollen men förlorar duellen och en Pappas Pojkar spelare knoppar in bollen i det övergivna målet.
Det är inte sant !!! En match som Västerhaninge tokdominerar håller på att sluta med poängtapp. Lyckan skulle dock le mot Västerhaninge denna kväll. Fredrik får tag på bollen på högerkanten lyfter in bollen och där dyker Robban upp, möter bollen på pannan och skickar in segermålet i den 89:e matchminuten.

En helt okay insats i en match som Västerhaninge borde ha avgjort redan i den första halvleken, men som till slut ändå slutade lyckligt sett med Västerhaninge ögon. Starkt av laget att dels vända underläge och att replikera på den sena kvitteringen.